«Πανηγύρι» της Ρεάλ στο Λίβερπουλ - Νάπολι για μεγάλα πράγματα

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης συνέτριψε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ 5-2 μέσα στην έδρα της με μια ανατροπή... επιστημονικής φαντασίας.

Η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης έκανε μια εκπληκτική επιστροφή από το 0-2 φεύγοντας με ανεπανάληπτο θρίαμβο από το «Άνφιλντ», καθώς το τέλος του πρώτου αγώνα της με τη Λίβερπουλ για τη φάση των «16» του Champions League τη βρήκε θριαμβεύτρια με 5-2!

Σαν μια επανάληψη του περσινού τελικού, το πρώτο ημίχρονο διεξήχθη με άγριο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να προηγούνται μόλις στο τέταρτο λεπτό μέσω μιας έξοχης κίνησης (εναέριο τακουνάκι) του Ντάρβιν Νούνιες, στο πιο γρήγορο γκολ που σημείωσε ποτέ η Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» στη διοργάνωση.

Το θρυλικό γήπεδο πήρε «φωτιά» 10 λεπτά αργότερα, όταν ένα απαράδεκτο λάθος από τον τερματοφύλακα της Ρεάλ, Τιμπό Κουρτουά, επέτρεψε στον Μοχάμεντ Σαλάχ να πετύχει ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του για το 2-0.

Ωστόσο, όπως έκανε σε αρκετές περιπτώσεις καθ’ οδόν για τον 14ο ευρωπαϊκό τίτλο της την περασμένη σεζόν, η Ρεάλ άλλαξε γρήγορα την κατάσταση, με τον Βινίσιους Τζούνιορ να μειώνει στο 21΄ με ένα υπέροχο σουτ και να ισοφαρίζει με ένα πολύ τυχερό γκολ στο 36΄, μετά από επίσης ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Άλισον Μπέκερ.

Η κεφαλιά του Έντερ Μιλιτάο ολοκλήρωσε την ανατροπή για τη Ρεάλ στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου (47΄) και βούβανε τις εξέδρες, αλλά τα βάσανα των «Κόκκινων» δεν είχαν τελειώσει.

Μετά τους δύο Βραζιλιάνους ανέλαβε δράση ο Καρίμ Μπενζεμά, που σκοράροντας στο 55ο και 67ο λεπτό άλλα δύο τέρματα για το τελικό 5-2 της «Βασίλισσας» υποχρέωσε τη Λίβερπουλ να δεχθεί πέντε γκολ στην έδρα της μόλις για τρίτη φορά σε αυτόν τον αιώνα, σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ παράλληλα έστειλε την Ρεάλ στα προημιτελικά.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έπαιξε σαν τη «γάτα με το ποντίκι» την Άιντραχτ μέσα στη Φρανκφούρτη, νίκησε (μόνο) με 2-0 και ουσιαστικά εξασφάλισε συμμετοχή στις οκτώ καλύτερες ομάδες του φετινού Champions League.

Τα γκολ των Βίκτορ Όσιμεν και Τζοβάνι Ντι Λορέντσο έδωσαν στη Νάπολι μια άνετη νίκη με 2-0 επί Άιντραχτ Φρανκφούρτης μέσα στην «Deutsche Bank Arena», στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Champions League.

Ο Νιγηριανός επιθετικός (Όσιμεν) επιβεβαίωσε ότι διανύει μια χρονιά MVP και με το δέκατο τέρμα του στα εννέα τελευταία παιχνίδια των «Παρτενοπέι», σε όλες τις διοργανώσεις, έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα στο 40ό λεπτό.

Ο αρχηγός των Ιταλών (Ντι Λορέντσο( διπλασίασε για το ακαταμάχητο συγκρότημα του Λουτσιάνο Σπαλέτι στο 65΄ από την υπέροχη ασίστ του Κβίτσα Κβαρατσκέλια (με τακουνάκι), ο οποίος εξιλεώθηκε για το πέναλτι που έχασε στο 36΄, όταν ο ήρωας των γηπεδούχων, Κέβιν Τραπ, απέκρουσε την εκτέλεσή του.

Η επιρρεπής σε λάθη Άιντραχτ είδε το παιχνίδι να… στραβώνει οριστικά στο 58΄, μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ραντάλ Κόλο Μουάνι.

Η ομάδα του ιταλικού νότου είχε και δοκάρι με τον Έρβινγκ Λοσάνο, ενώ αν το σκορ δεν πήρε αστρονομική διάσταση αυτό οφείλεται στον Τραπ που έπαιζε μόνος του την αντίπαλή επίθεση και της στέρησε γκολ, αρνούμενος από κοντά στους Οσίμεν και Κβαρατσκέλια να παραβιάσουν άλλη φορά την εστία του.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στη φάση των «16»:

Μίλαν (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία) 1-0

(7΄ Ντίας)

Παρί ΣΖ (Γαλλία)-Μπάγερν (Γερμανία) 0-1

(53΄ Κομάν)

Μπριζ (Βέλγιο)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-2

(51’ Ζοάο Μάριο πεν., 88’ Νέρες)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 1-0

(63’ Αντεγιέμι)

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 2-5

(4′ Νούνιες, 14′ Σαλάχ – 21′, 36′ Βινίσιους, 47′ Μιλιτάο, 55′, 67′ Μπενζεμά)

Άϊντραχτ Φρ.(Γερμανία)-Νάπολι (Ιταλία) 0-2

(40′ Όσιμεν, 65′ Ντι Λορέντζο)

Λειψία (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σ.(Αγγλία) 22/02

Ιντερ (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 22/02

 


© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX