“Ακριβό μου” σουβλάκι – Αύξηση της τιμής του έως 40% και στην Περιφέρεια

Τζατζίκι, συρτάκι και… σουβλάκι είναι από τα πρώτα πράγματα που θέλει να γευτεί ένας τουρίστας, όταν ακούει τη λέξη Ελλάδα! Ωστόσο η αύξηση του πληθωρισμού έβαλε “φωτιά” ακόμη και στο πιο παραδοσιακό ελληνικό έδεσμα…

Το τυλιχτό σουβλάκι, που από το 1924 αποτελεί το σήμα κατατεθέν για Έλληνες και ξένους κοστίζει πλέον πάνω από 3,5 ευρώ σε Αθήνα, Περιφέρεια και νησιά.

Πίτα, γύρος ή καλαμάκι, ντομάτα, τζατζίκι και κρεμμύδι είναι τα βασικά συστατικά, που κάνουν το σουβλάκι τόσο νόστιμο και τόσο διάσημο!

Οι ανατιμήσεις στο σουβλάκι ξεκίνησαν τον Μάρτιο, αλλά η έρευνα του Pricefox για τον Ιούνιο δείχνει νέα υψηλά επίπεδα τιμών. Ενδεικτικά, η μέση τιμή στη χώρα για ένα τυλιχτό ανέβηκε από 2,5 ευρώ το 2021, σε 3,5 ευρώ τον Ιούνιο του 2022.

Στην Κρήτη πωλείται κατά μέσο όρο στα 3,68 ευρώ, στην Θεσσαλονίκη 3,54 ευρώ, στην Λάρισα στα 3,14 ευρώ, στον Βόλο 2,98 ευρώ, στην Αθήνα προς 3,28 ευρώ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πολλοί είναι και εκείνοι που προσπαθούν να μιμηθούν την παρασκευή του στο εξωτερικό, αλλά μάλλον υπολείπονται αρκετά της ελληνικής δεξιοτεχνίας.

Με γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο, με μπόλικο τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτα, πατάτες και την καλοψημένη πίτα (κοινώς ένα γύρο απ’ όλα), το σουβλάκι είναι το πιο λαχταριστό γεύμα για κάθε ώρα της ημέρας. Κάποιοι επιλέγουν το κεμπάμπ αντί για τον γύρο ή τα καλαμάκια (χοιρινά ή κοτόπουλου).

Σε όλες τις παραλλαγές πάντως παραμένει νόστιμο, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, με την διαφορά ότι φέτος το καλοκαίρι θα είναι και “χρυσό”…

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μανδακάκη


Πηγή: www.ertnews.gr
© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX