ΑΑΔΕ - βραχυχρόνια μίσθωση

Στο κυνήγι των ιδιοκτητών ακινήτων που έγιναν «ξενοδόχοι» με τη μέθοδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσα από τις πλατφόρμες Airbnb, Booking και VRBO και κρύβουν τα εισοδήματά τους από την Εφορία προχωρά ο φοροελεγκτικός μηχανισμός.

Σε πρώτη φάση, η ΑΑΔΕ βάζει στο «μάτι»  ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb που δεν  έχουν δηλώσει τον Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ) στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων όπου γίνονται οι κρατήσεις των ακινήτων ή έχουν δηλώσει λανθασμένα στοιχεία για τα ακίνητά τους. Όσοι δεν συμμορφωθούν και δεν σπεύσουν να δηλώσουν στις πλατφόρμες τον Αριθμό Μητρώου του Ακινήτου ή δεν διορθώσουν λάθη και παραλείψεις τότε από τον Σεπτέμβριο εκτός από το πρόστιμο των 5.000 ευρώ που θα πληρώσουν θα δουν το ακίνητό τους να «κατεβαίνει» από τις πλατφόρμες.

Αμέσως μετά  θα ακολουθήσει φορολογικός έλεγχος  στα εισοδήματα  που έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η ΑΑΔΕ θα διασταυρώσει τα στοιχεία που θα αποστείλουν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με τις  οποίες έχει υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τα εισοδήματα που έχουν εμφανίσει στις φορολογικές δηλώσεις οι φορολογούμενοι.


© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX