Ενημερωτική εκστρατεία κατά της παχυσαρκίας στα σχολεία των Φαρσάλων

Η εκστρατεία κατά της παιδικής παχυσαρκίας συνεχίζεται από την Δημοτική Κοινότητα Φαρσάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων. Κατόπιν της ενημέρωσης των γονέων σε θέματα παιδικής διατροφής, ξεκίνησε η δράση στα σχολεία με θέμα «παιδική διατροφή – ένας υγιεινός τρόπος ζωής».

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε όλα τα σχολεία της πόλης των Φαρσάλων, από τα νηπιαγωγεία έως και τα λύκεια. Στόχος της ενέργειας αυτής είναι τα παιδιά να αποκτήσουν διατροφική παιδεία.

Πρώτος σταθμός της δράσης ήταν το 1ο δημοτικό σχολείο Φαρσάλων με ομιλήτριες τις διατροφολόγους κ.κ. Ελίνα Νικολοπούλου και Θεανώ Μπουτίνα, οι οποίες διατηρούν γραφεία στα Φάρσαλα. Την εκδήλωση έκλεισε ο ποδηλάτης- αθλητής κ. Πάνος Κολέτας ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τις αξίες του αθλητισμού και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνδυάζουμε τη σωστή διατροφή με την άσκηση.
Η δράση λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, ενώ συνολικά θα συμμετέχουν και οι διατροφολόγοι κ.κ. Βάσω Καρασμανόγλου, Σέργια Κοντοπούλου και Στέλλα Μορφογιάννη, οι οποίες έχουν όλες τους γραφεία στα Φάρσαλα.

 


Πηγή: www.ertnews.gr
© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX