Η γαστρεντερολογική κλινική του ΓΝΛ εξακολουθεί να μαστίζεται από την υποστελέχωση, την στέγαση σε ακατάλληλους χώρους, οι οποίοι όχι μόνον δεν πληρούν ούτε υποτυπωδώς τις προδιαγραφές και τα πρότυπα λειτουργίας, αλλά και θίγουν την αξιοπρέπεια των αρρώστων και των εργαζομένων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΛ.
“Και το κράτος έχει συνέχεια όπως αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά. Επιλεκτικά ικανό όταν χρειάζεται να λύσει οποιοδήποτε θέμα προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και συμφερόντων και επιλεκτικά ανίκανο όταν χρειάζονται λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αφορούν την ζωή του λαού μας.
Αυτό εκφράζεται και στην πολυσέλιδη επιστολή του γαστρεντερολόγου Θανάση Ψύχου προς τις Διοικήσεις της 5ης Υ.Πε και του Γ.Ν.Λ, στην οποία παρουσιάζει με δραματικές λεπτομέρειες την μακρά «Οδύσσεια της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Λ». Η οποία Παρόμοιες καταστάσεις εγκατάλειψης βέβαια δεν είναι πρωτόγνωρες, δεδομένου ότι ανάλογα χρονίζοντα προβλήματα ταλανίζουν και άλλες Κλινικές και Τμήματα του Γ.Ν.Λ.
Ο λαός μας χρειάζεται να πάρει την προστασία της ζωής του στα χέρια του γιατί όπως φαίνεται «Τέμπη» υπάρχουν παντού, όπου μπαίνουν στη ζυγαριά τα κέρδη και η ανθρώπινη ζωή.
Απαιτούμε :
- Την άμεση επιστροφή και πλήρη επαναλειτουργία του Τμήματος Γαστρεντερολογίας.
- Άμεση επαναλειτουργία των Κλινικών και των Τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που έχουν κλείσει όλα αυτά τα χρόνια.
- Όχι στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και των υπολοίπων Δομών Υγείας της περιοχής μας
- Μαζικές προσλήψεις με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές σχέσεις εργασίας.
- Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια
- Να αναπτυχθούν, να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν όλα τα Κέντρα Υγείας και να λειτουργούν όλο το 24ωρο, όλο το χρόνο.
- Να γίνουν μαζικά προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας υγειονομικού και άλλου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ, στην υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι”.
- Να υπάρξει επαρκής αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας για τις “τρέχουσες” και τις έκτακτες ανάγκες. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή και συμμετοχή του λαού για νοσηλεία, εξετάσεις, φάρμακα”.