Φορείς και σωματεία της Καρδίτσας ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθλαψη

Σε σύσκεψη σωματείων εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και άλλων φορέων, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας, στο εργατικό κέντρο , επιβεβαιώθηκε η κάθετη αντίθεση στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στη βουλή, και το οποίο, όπως υποστηρίζουν, “σκοπό έχει να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από το δημόσιο σύστημα υγείας”.

Ομόφωνα οι εκπρόσωποι των σωματείων και των φορέων στήριξαν το ψήφισμα της σύσκεψης, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Σύσσωμοι οι φορείς του λαού της Καρδίτσας απάντησαν ότι το νομοσχέδιο δεν θα περάσει. Δεν θα αφήσουμε απροστάτευτες τις οικογένειές μας, δεν θα προσαρμοστούμε στην πολιτική της βαρβαρότητας που μας ετοιμάζουν… Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα του νοσοκομείου σε μία μεγάλη μάζα του λαού και να θεσμοθετήσει και επίσημα την υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενή. Οι αλλαγές που προτείνονται είναι φυσική συνέχεια αυτών που έχουν προωθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τη μετατροπή της υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα, σε προνόμιο για λίγους, ταυτόχρονα με τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών… Οι κινητοποιήσεις μας μπορούν να αποτελέσουν ένα μεγάλο σταθμό, που θα δώσουν πνοή σε νέους, μαζικότερους συλλογικούς αγώνες των εργαζομένων στα νοσοκομεία, σε κοινή πορεία με τους άλλους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Να πληθύνουν οι αποφάσεις καταδίκης, οι αγωνιστικές παρεμβάσεις, διεκδικώντας την κατάργηση των πληρωμών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, τις μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, τις αυξήσεις στους μισθούς, για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.”.

Με κοινή απόφαση συμφωνήθηκε να μεταφερθεί χρονικά η αυριανή συγκέντρωση στο νοσοκομείο Καρδίτσας, ημέρα πανελλαδικής απεργίας των γιατρών, και να πραγματοποιηθεί στις 12.30μ, για να διευκολυνθεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σε όλο το δημόσιο με βάση και την Πανελλαδική στάση της ΑΔΕΔΥ από τις 12μ-3μμ. Αντίστοιχα, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Καρδίτσας και Κ.Υ. του νομού, προκειμένου να συμμετέχουν μαζικά και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, όπως επίσης και οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και η νεολαία των λαϊκών οικογενειών.

Τα σωματεία που συμμετείχαν στη σύσκεψη:
1. Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας – ΕΙΝΚΥΝΚ
2. Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας
3. Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρου Υγείας Καρδίτσας
4. Νομαρχιακό Τμήμα Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ
5. Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας
6. Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας – ΕΟΑΣΚ
7. Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας
8. Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας
9. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας
10. Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης – ΕΛΜΕ Καρδίτσας
11. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν. Καρδίτσας
12. Συνδικάτο εργατοτεχνιτών οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Καρδίτσας
13. Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Ν. Καρδίτσας
14. Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας
15. Σωματείο χειριστών – βοηθών εκσκαπτικών ανυψωτικών και γεωργικών μηχανήματων Ν. Καρδίτσας
16. Σύλλογος Εργαζομένων Ιδιωτικού-Δημοσίου Τομέα Θεσσαλίας
17. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας
18. Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Καρδίτσας
19. Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας – ΟΓΕ
20. Σύλλογος Τριτέκνων Καρδίτσας


Πηγή: www.ertnews.gr
© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX