Η. Καραμέτος: Το θέμα είναι και ηθικό πέραν της υποστελέχωσης του Αχιλλοπούλειου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το ΕΣΥ άφησε ο διευθυντής του ΤΕΠ του Αχιλλοπούλειου, Ηλιας Καραμέτος.

Δηλώνει ότι “πέραν της υποστελέχωσης είναι ηθικό το θέμα η διοίκηση του Νοσοκομείου να τον “διατάσσει” να κάνει ακόμη μία εφημερία όταν ήδη έχει εφημερεύσει 24 ώρες μετά από μία εφημερία 36 ωρών”.

“Η εφημερία θα καλύπτονταν και χωρίς το εντέλλεσθε και η διοίκηση το γνωρίζει. Γιατί λοιπόν εξασκεί αυτή την πολιτική;” τόνισε. Σημειώνεται ότι  με ανακοίνωσή της η  Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας εκφράζει τη στήριξή της στον κ. Καραμέτο και  καταγγέλλει τη διοίκηση του Νοσοκομείου ότι “με μια χαμηλού επιπέδου και προκλητική “επικοινωνιακή καταιγίδα” επιχειρεί να κρύψει την πραγματική αλήθεια για την τραγική κατάσταση λειτουργείας του Νοσοκομείου”.

Σήμερα δε στις 12 το μεσημέρι, διοργανώνεται συνέντευξη τύπου στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, όπου “θα αναδειχθεί για πολλοστή φορά με ατράνταχτα και αδιάσειστα στοιχεία η ζοφερή πραγματικότητα της καθημερινότητας και του έργου του λειτουργήματος του ιατρού στο Νοσοκομείο Βόλου”.

Όπως αναφέρει ο Η. Καραμέτος: “Στο πρόσωπό μου μετά από 23 χρόνια προσφοράς ήλθε αυτός ο τρόπος υπόδειξης για την εφημερία που ούτως η άλλως θα έκανα. Ποτέ δεν θα άφηνα το ΤΕΠ ακάλυπτο. Δεν μπορεί να επαφίονται τόσα χρόνια στο φιλότιμο αλλά πρέπει οι ιθύνοντες τοπικά και κεντρικά να ασχοληθούν με τη στελέχωση του Ιδρύματος.  Αν εξουθενωθούμε θα κινδυνεύουν ζωές και πολύ λογικό είναι να στραφούμε στον ιδιωτικό τομέα”.

Ο κ. Καραμέτος ανέφερε ότι από τη σύστασή του το ΤΕΠ αντί για 10 μόνιμους γιατρούς έχει τέσσερις και υποβοηθείται από γιατρούς των Κέντρων Υγείας στις εφημερίες.  Την περασμένη Δευτέρα ήλθε έγγραφο που αφαιρεί το δικαίωμα από αυτούς τους γιατρούς να κάνουν εφημερίες στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να να δημιουργηθεί το κενό. “Έτσι η διοίκηση μας ζητά να τα καλύψουμε τα κενά που μας επιβαρύνουν πολύ και με τους ειδικευόμενους εξουθενωμένους”.

Όπως αναφέρει η Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κ.Υ. Μαγνησίας:

“Με αιτία τις χρόνιες παθογένειες του ΕΣΥ με κυρίαρχη την τραγική υποστελέχωση σε Ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου και αφορμή τη σημερινή απόλυτα δικαιολογημένη έκφραση αγανάκτησης του Διευθυντή του ΤΕΠ, συναδέλφου Καραμέτου Ηλία, δηλώνουμε απερίφραστα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τα συγκεκριμένα προβλήματα έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να ναρκοθετούν την όσο το δυνατό υψηλότερη παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες της Μαγνησίας. Ταυτόχρονα δηλώνουμε την απερίφραστη στήριξή μας στις απόλυτα δικαιολογημένες αιτιάσεις του συναδέλφου και παραμένουμε στο πλευρό του…Σε συνέχεια των παραπάνω διοργανώνουμε αύριο 18/11/2022 και ώρα 12 το μεσημέρι, συνέντευξη τύπου στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, όπου θα αναδειχθεί για πολλοστή φορά με ατράνταχτα και αδιάσειστα στοιχεία η ζοφερή πραγματικότητα της καθημερινότητας και του έργου του λειτουργήματος του ιατρού στο Νοσοκομείο Βόλου”.


Πηγή: www.ertnews.gr
© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX