Να δοθεί παράταση στην υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ, ζητά μέσω ανακοίνωσης του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Όπως αναφέρει το ΕΚΛ “το χρονικό διάστημα που θα είναι ανοιχτό το σύστημα είναι φοβερά μικρό ειδικά αν αναλογιστούμε ότι διαρκώς το σύστημα είναι εκτός λειτουργίας. Κι όλοι αυτοί που μένουν εκτός (περνάει η σειρά του δικού τους ΑΦΜ), δηλαδή χιλιάδες, θα έχουν περιθώριο μόλις δύο ημέρες για να τα καταφέρουν να διεκδικήσουν μία θέση-αν λειτουργεί η πλατφόρμα! Όταν δεν λειτουργεί το σύστημα τώρα που υπάρχει κατάτμηση του όγκου των ενδιαφερομένων με βάση το ΑΦΜ τους.
Δεν φτάνει δηλαδή που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς(σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε ούτε μια εβδομάδα διακοπές) θα είναι πολύ λίγοι αυτοί που θα έχουν τελικά αυτή την παροχή, επειδή οι κυβερνήσεις διαχρονικά την πετσόκοψαν, πρέπει να βιώσουν αφάνταστη ταλαιπωρία κι εμπαιγμό για να έχουν μια πιθανότητα.
Εδώ και μέρες ζούμε ένα αλλαλούμ με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες καθώς δεν λειτουργεί τίποτα με αποτέλεσμα την ατελείωτη ταλαιπωρία των πολιτών με αποκορύφωμα τους μαθητές και τα θέματα από την τράπεζα θεμάτων. Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις και τους χάκερ, αλλά δεν μπορεί να κρύψει την ανεπάρκεια και την αναλγησία του υπουργείου Παιδείας από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς που ζουν μια τεράστια ταλαιπωρία και αγωνία εν μέσω εξεταστικής περιόδου.
Ο πραγματικός χαρακτήρας της ψηφιοποίησης του κράτους, είναι η ενίσχυση του ταξικού του χαρακτήρα προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων . Ο Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν είναι αυτόνομος. Υλοποιεί πολύ συγκεκριμένα, σε επίπεδο κώδικα, τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το νέο ψηφιακό κράτος. Η κυβέρνηση, επιμένει και προβάλλει μόνο την πλευρά της θετικής επίδρασης της ψηφιοποίησης του κράτους και του δημοσίου.
Υπάρχει όμως, και η άλλη πλευρά, που είναι η ενίσχυση του ταξικού χαρακτήρα του κράτους στο οποίο ζούμε, μέσα από την ψηφιοποίησή του. Γιατί, με την ψηφιοποίηση βελτιώνεται θεαματικά η δυνατότητα του κρατικού μηχανισμού να κάνει τη δουλειά του καλύτερα, δηλαδή να μπορεί να παρακολουθεί καλύτερα, να φορολογεί τα εργατικά – λαϊκά στρώματα περισσότερο και να εξοικονομεί πόρους σε βάρος των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, πλειστηριάζονται ηλεκτρονικά τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών σε χρόνο «ντε τε» ! Για όλα αυτά κανένα σύστημα δεν «κρασάρει», καταλήγει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.