Λάρισα: Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας και των πλειστηριασμών το Σάββατο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καλεί κάθε εργαζόμενο στον κλάδο, να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας το Σάββατο 17 του Δεκέμβρη.

“Συνεχίζουμε τον αγώνα, διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
Η κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία, παρουσιάζει ως λύση τα διάφορα καλάθια, ακολουθεί το δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις μειώνοντας τους ελάχιστους φόρους στους εφοπλιστές και τους ζητά εθελοντική εισφορά, φροντίζει για τα κέρδη των τραπεζών με τους δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς. Με τον νέο προϋπολογισμό προβλέπει πάλι αυξήσεις φόρων για το λαό που θα ξεπεράσουν τα 50 δις ευρώ και νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση. Παράλληλα μοιράζει στους επιχειρηματικούς ομίλους άλλα 14 δις ευρώ.

Δηλαδή η κυβέρνηση τσακίζει ξανά τους εργαζόμενους. Εξαφάνισαν το μισθό και το εισόδημα εργαζόμενων και βιοπαλαιστών ενώ αυξάνουν συνεχώς τα επιτόκια των δανείων άρα και οι δόσεις που πληρώνουμε. Αντί για προστασία η κυβέρνηση σπάζει την πόρτα των σπιτιών μας και μας πετά στον δρόμο.

Οι τιμές στα είδη διατροφής και μη αλκοολούχων ποτών έχουν αυξηθεί κατά 15% με 7 στους 10 εργαζόμενους να έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής λόγω της ακρίβειας.

Απορρίπτουμε τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει μεγαλύτερη ακρίβεια και φτώχεια.

Δεν περιμένουμε κανένα σωτήρα, καμία κυβέρνηση ούτε πιστεύουμε στα παραμύθια και τα ψέματα τους. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Αγωνιζόμαστε για την επιβίωση μας, για να βελτιώσουμε την ζωή μας και διεκδικούμε :

· Κατώτερο μισθό στα 825€.

· Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού.

· Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κατάργηση των απλήρωτων υπερωριών

· Την επαναφορά κατακτήσεων όπως της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, των τριετιών, της υποχρεωτικής κυριακάτικης αργίας.

· Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

· Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα”.


Πηγή: www.ertnews.gr
© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX