λέσχες Φιλάθλων

Στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των λεσχών Φιλάθλων πανελλαδικά έως τις 31 Ιουλίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων κατά της οπαδικής βίας.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης πλέον θα λειτουργεί μια λέσχη φιλάθλων ανά ερασιτεχνικό σωματείο, ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Για κάθε παράρτημα λέσχης θα απαιτούνται τουλάχιστον 50 ενήλικα άτομα με καθαρό ποινικό μητρώο, μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής λειτουργίας του Παραρτήματος.

Η άδεια θα ανακαλείται και θα σφραγίζεται η Λέσχη ή το παράρτημα μετά από ποινική δίωξη σε τουλάχιστον δύο άτομα – μέλη Λέσχης ή Παραρτήματος, για αδικήματα αθλητικής βίας, παράβασης περί ναρκωτικών ή περί όπλων και για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση,

  • Με την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Λεσχών, έως τις 31 Ιουλίου, εξασφαλίζεται ένα εύλογο μεταβατικό χρονικό διάστημα, έως ότου επιτραπεί ξανά η αδειοδότηση των Λεσχών και των Παραρτημάτων τους, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, το οποίο θα κινηθεί στις εξής κατευθύνσεις:
  • Το ερασιτεχνικό σωματείο, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ μπορούν να αναγνωρίσουν έως ΜΙΑ Λέσχη Φιλάθλων, έκαστη.
  • ΕΔΡΑ της Λέσχης, θα είναι υποχρεωτικά πλέον η έδρα του ερασιτεχνικού σωματείου, της ΠΑΕ ή της ΚΑΕ, απ’ όπου βεβαιώνεται η Λέσχη. Ετσι, ΠΑΕ, ΚΑΕ ή ερασιτεχνικό σωματείο θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και ελέγχου στο Μητρώο και στις δράσεις των μελών της Λέσχης. Παράλληλα, υπάρχει υποχρέωση της ΠΑΕ/ ΚΑΕ/ αθλητικού σωματείου να αναρτά στην ιστοσελίδα του τα στοιχεία της Λέσχης Φιλάθλων και των Παραρτημάτων της.
  • Σε περίπτωση πλημμελούς εποπτείας, με την καταγραφή παράνομων περιστατικών, θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα και ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές.
  • Για να λειτουργεί νόμιμα Παράρτημα Λέσχης Φιλάθλων οπουδήποτε, απαιτείται η εγγραφή στο Μητρώο Μελών της Λέσχης τουλάχιστον 50 ενηλίκων, μονίμων κατοίκων της περιοχής λειτουργίας του Παραρτήματος, με καθαρό ποινικό Μητρώο.

© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX