Μία μέρα την εβδομάδα λειτουργεί το Παθολογικό Ιατρείο του Αχιλλοπούλειου

Λείπουν παθολόγοι - Δεν γράφονται παραπεμπτικά για εξετάσεις

Κάθε Δευτέρα λειτουργεί το Παθολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Βόλου με ένα γιατρό ο οποίος μπορεί να γράψει μία γνωμάτευση ή να χορηγήσει κάποιο πιστοποιητικό, όχι όμως να συνταγογραφήσει. Οι πολίτες και δη οι ανασφάλιστοι που κατέφευγαν εκεί για να τους εξετάσει ο γιατρός και να τους γράψει κάποιο παραπεμπτικό, όπως και ο όποιος ασφαλισμένος θα πρέπει πλέον, από τη στιγμή που δεν μπορεί να πληρώσει τον ιδιώτη παθολόγο, να απευθυνθεί σε μία Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) και να κλείσει το σχετικό ραντεβού.

Μέχρι πριν λίγους μήνες το Παθολογικό ιατρείο στο Νοσοκομείο λειτουργούσε δύο φορές την εβδομάδα και ήταν δύο οι γιατροί που παρείχαν υπηρεσίες και έγραφαν και συναγογραφούσαν, όμως πλέον αποχώρησαν και οι υπόλοιποι παθολόγοι δεν επαρκούν για να καλύψουν την υπηρεσία, πέραν της μίας ημέρας.

Κύκλοι του Νοσοκομείου ανέφεραν ότι γι αυτό το λόγο υπάρχει η Α’ θμια Φροντίδα Υγείας για να καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες των πολιτών.

Σημειώνεται ότι ανασφάλιστος πολίτης απευθυνόμενος στην ΤΟΜΥ στο Βόλο, βρήκε ραντεβού με γιατρό παθολόγο μετά δύο μήνες και μετά 15 μέρες για να του συνταγογραφήσουν τις μικροβιολογικές εξετάσεις που πρέπει να κάνει, στο πλαίσιο παρακολούθησης, χρόνιας ασθένειάς του.


Πηγή: www.ertnews.gr
© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX