μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Υπό ασφυκτική πίεση τελούν οι εμπορικές και κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες καλούνται να επιβιώσουν σε ένα οικονομικό περιβάλλον που ολοένα και δυσκολεύει.

Οι απώλειες από τον περιορισμό της δραστηριότητάς τους το προηγούμενο διάστημα, λόγω της πανδημίας, είναι τεράστιες και δύσκολα θα μπορούσαν να καλυφθούν σύντομα, ακόμα κι αν η αγορά λειτουργούσε σε συνθήκες ομαλότητας. Ωστόσο, παρά τις περί αντιθέτου προσδοκίες, ο εμπορικός κόσμος έχει βρεθεί σε νέα φάση μείωσης της δραστηριότητάς του, λόγω της εκτόξευσης του πληθωρισμού σε πρωτοφανή επίπεδα, απόρροια της εκτίναξης της ενέργειας σε δυσθεώρητα ύψη.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΟΒΕ, ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στο λιανικό εμπόριο υποχώρησε σημαντικά τον Φεβρουάριο, στις 96,5 μονάδες, από 110,3 τον Ιανουάριο, χωρίς ωστόσο να έχουν προσμετρηθεί οι επιπτώσεις στην αγορά από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιδείνωση είναι διακλαδική, αλλά εντονότερη στους κλάδους Οχήματα - Ανταλλακτικά και Υφάσματα - Ένδυση - Υπόδηση.


© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX