Nations League: Ισόπαλο το ντέρμπι Ιταλία – Γερμανία, τα αποτελέσματα της ημέρας

Στο 1-1 έμειναν Ιταλία και Γερμανία, στο μεγάλο ματς του “Ρενάτο Νταλ’ Άρα” της Μπολόνια, για τον 3ο όμιλο της League A του Nations League. Εύκολη… δουλειά είχε εντός έδρας η Τουρκία κόντρα στα Νησιά Φερόε (4-0), σε ματς για τον 1ο όμιλο της League C. Τα αποτελέσματα της ημέρας.

Η Ουγγαρία όχι μόνο “έσπασε” μια κατάρα 60 ετών κόντρα στην Αγγλία, με τη νίκη που πήρε, αλλά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής του Nations League, την βρήκε μόνη στην πρώτη θέση τρίτο όμιλο της League A, μετά την ισοπαλία που έφεραν Ιταλία και Γερμανία στην Μπολόνια (1-1).

Η Γερμανία έπαιξε καλύτερα, αλλά είδε τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 70′ με τον Πελεγκρίνι. Η… χαρά των Ιταλών όμως “έσβησε” πολύ γρήγορα, αφού τρία λεπτά μετά ο Κίμιχ διαμόρφωσε το τελικό 1-1, με σουτ μέσα από τη μεγάλη ,περιοχή (υπήρξε και έλεγχος VAR).

Τα «πάντσερ» διεύρυναν το αήττητο σερί τους σε 10 ματς (8-2-0), ενώ η σημερινή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών σε επίσημο ματς από τότε που ανέλαβε ο Χάνσι Φλικ (προερχόταν από 7 στα 7).

Μετά τον αποκλεισμό της στα μπαράζ του Μουντιάλ από την Πορτογαλία, τον περασμένο Μάρτιο, η Τουρκία έκανε «σεφτέ» με ευρεία νίκη στο Nations Lerague. Η ομάδα του Στέφαν Κουντς διέλυσε με 4-0 τα Νησιά Φερόε, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση σε διεθνές επίπεδο, κάνοντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στον 1ο όμιλο της League C.

Στο στάδιο «Φατίχ Τερίμ» της Κωνσταντινούπολης ο επιθετικός της Μαρσέιγ, Σενγκίζ Ουντέρ, έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, με τον στράικερ της Γαλατασαράι, Χαλίλ Ντερβίσογλου, να «κλειδώνει» το «τρίποντο» στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (47΄). Ακολούθησαν άλλα δύο τέρματα, από τους Ντουρσούν (82΄) και Ντεμιράλ (85΄).

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν κι άλλο γκολ με τον Ουντέρ στο 54΄, το οποίο, όμως, δε μέτρησε μετά την χρήση του VAR (ο σκόρερ βρέθηκε σε θέση οφσάιντ).

Το Μαυροβούνιο ήθελε περισσότερο τη νίκη από την Ρουμανία και την πήρε απόλυτα δίκαια με 2-0, στο πλαίσιο του 3ου ομίλου της League B. Μπουγκόσα (66΄) και Βούκσεβιτς (87΄) ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της ημέρας για την 1η αγωνιστική του Nations League:

League A

3ος όμιλος

Ουγγαρία-Αγγλία 1-0

(64΄ πεν. Σομποσλάι)

Ιταλία-Γερμανία 1-1

(70΄ Πελεγκρίνι – 73΄ Κίμιχ)

League B

1ος όμιλος

Αρμενία-Ιρλανδία 1-0

(74΄ Σπερτσγιάν)

3ος όμιλος

Φινλανδία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 1-1

(45΄+1 πέν. Πούκι – 93΄ Πρέβλιακ)

Μαυροβούνιο-Ρουμανία 2-0

(66΄ Μουγκόσα, 87΄ Βούκσεβιτς)

League C

1ος όμιλος

Λιθουανία-Λουξεμβούργο 0-2

(44΄,78΄ Σινάνι)

Τουρκία-Νησιά Φαρόε 4-0

(37΄ Ουντέρ, 47΄ Ντερβίσογλου, 82΄ Ντουρσούν, 85΄ Ντεμιρέλ)


© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX