Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι με τα πιο ακριβά ρόστερ

Ποιοι σύλλογοι ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα το καλοκαίρι του 2022 για να ενισχύσουν την ομάδα τους, στοχεύοντας στην ευρωπαϊκή διάκριση μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ 2022-23, που ξεκινά απόψε;

Σε αυτό το ερώτημα προσπάθησε να απαντήσει η νέα εβδομαδιαία έκθεση του CIES Football Observatory, κατατάσσοντας τις ομάδες των πέντε «μεγάλων» πρωταθλημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο με βάση τα έξοδα που πραγματοποιήθηκαν στην αγορά για την υπογραφή των παικτών που συνθέτουν την τρέχουσα ενδεκάδα τους. 

Η Μάντσεστερ Σίτι -1 προηγείται στη γενική κατάταξη, ακολουθούμενη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -2. Η ομάδα του  Πεπ Γκουαρδιόλα είναι «χτισμένη» με έξοδα που ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ (1,05 δισεκατομμύρια ευρώ), αριθμός - που περιλαμβάνει και μπόνους και τον οποίο άγγιξαν οι «Κόκκινοι Διάβολοι» (999 εκατομμύρια ευρώ), χάρη στα 100 εκατομμύρια που επενδύθηκαν προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου για τον Άντονι.

Το άτυπο αυτό πόντιουμ συμπληρώνει η Παρί Σεν Ζερμέν -3, η οποία κόστισε στον Νάσερ Αλ-Κελαϊφί 961 εκατομμύρια ευρώ. Αντίθετα, εκτός βάθρου έμεινε η Τσέλσι -4, αν κι επένδυσε στην αγορά το τεράστιο ποσό των 906 εκατ. ευρώ. Πίσω από τους «Μπλε» μια άλλη αγγλική ομάδα, η Λίβερπουλ -5 του Γιούργκεν Κλοπ (773 εκατ. ευρώ).

Η Ρεάλ Μαδρίτης -6 (721 εκατ. ευρώ) έχει την πιο ακριβή ενδεκάδα της ισπανικής Λίγκας και καταλαμβάνει την έκτη θέση, μπροστά από την Μπαρτσελόνα -7 που είναι έβδομη με δαπάνη 672 εκατ. ευρώ.

Στην όγδοη θέση βρίσκουμε τη Γιουβέντους -8, τον πρώτο σύλλογο στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ιταλίας. Οι «Μπιανκονέρι» ξόδεψαν 563 εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξουν την ομάδα που έχει στη διάθεση του ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. 

Δύο άλλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, αμφότερες από το Λονδίνο, συμπληρώνουν το Top 10: πρόκειται για τις Άρσεναλ -9 και Τότεναμ -10 με επένδυση αγοράς άνω του μισού δισεκατομμυρίου και συγκεκριμένα 535 και 519 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Η Μπάγερν Μονάχου -12 (499 εκατ. ευρώ) είναι η κορυφαία ομάδα της Μπουντεσλίγκα και καταλαμβάνει τη 12η θέση, πίσω από την τρίτη ισπανική ομάδα, την Ατλέτικο Μαδρίτης -11 (517 εκατ. ευρώ).

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κουμάνταρος


© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX