Πρεμιέρα για το Διεθνές Φεστιβάλ Σαξόφωνου στη Λάρισα

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Σαξόφωνου ανοίγει σήμερα 15 Απριλίου τις πύλες του στη Λάρισα με τις ποικίλες δράσεις του να διαρκούν μέχρι και τις 18 Απριλίου. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου, του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας και της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων, η οποία φιλοξενείται για 5η φορά στην Θεσσαλική πρωτεύουσα

Στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Σαξοφώνο έχουν προσκληθεί μεγάλοι Έλληνες και ξένοι δάσκαλοι του σαξόφωνου, ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Π. Σάπκας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για το γεγονός ότι σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα, η καρδιά της μουσικής χτυπά για μια ακόμη φορά στη Λάρισα.
“Μετά το Μουσικότροπο, τη Διεθνή εβδομάδα σύγχρονης μουσικής σύνθεσης, έρχεται το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Σαξοφώνου, το οποίο γίνεται για 5η φορά στην πόλη μας με υψηλούς καλεσμένους, τους καλύτερους στο είδος, Έλληνες και ξένους.
Τον κ. Κατσαρό με τον οποίο θα ξεκινήσει η διοργάνωση, αυτόν που έκανε δημοφιλές το σαξόφωνο στη χώρα μας, συνθέτη μεγάλων επιτυχιών, με καριέρα πάνω από μισό αιώνα, μαζί με την Ελληνοαμερικανίδα περφόρμερ Τερέζα και την Ορχήστρα Σαξοφώνων Θέρμης.
Αλλά και τον σολίστα Νικίτα Ζίμιν τον σημαντικότερο ίσως σολίστα της εποχής μας, πολυβραβευμένο, τη Sarah Markham που είναι σήμερα μαζί μας, την Κριστίν Αγκλάρ, για να δώσουν συναυλίες, να κάνουν μαθήματα, διαλέξεις, workshops, masterclasses, διαλέξεις.
Το Σάββατο το απόγευμα, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο, τέσσερα μουσικά σύνολα θα διασκεδάσουν τους Λαρισαίους.
Να ευχαριστήσω τον καθηγητή μας Θάνο Φυσέκη, γραμματέα τώρα, παλιότερα πρόεδρο, του Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος, την ψυχή της διοργάνωσης. Και να σας καλέσω να χαρείτε τους ιδιαίτερους ήχους αυτού του οργάνου, να το γνωρίσετε καλύτερα, να διαπιστώσετε τις άπειρες δυνατότητές του,” κατέληξε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων.


© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX