Κρασί με φασολάκια; Κι όμως!
Το wineplus και η χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος οίνου-συγγραφέας, Μαρία Νέτσικα, κάνει τις δικές της προτάσεις για να απολαμβάνετε το κρασί σας με πιο basic και παραδοσιακά πιάτα που ίσως δεν είχατε δοκιμάσει.
Tα λαδερά φαγητά συνοδεύονται εξαιρετικά με λευκά κρασιά με έντονη οξύτητα που θα ελαφρύνουν τη λιπαρότητα του φαγητού.
Επίσης, αγαπούν πολύ το ροζέ κρασί. Μπορείτε, όμως να τα συνδυάσετε και με ελαφριά ερυθρά.
Οι προτάσεις του wineplus
- Συνοδέψτε γεμιστές πιπεριές με ρύζι στον φούρνο με Μαντίνεια, Μαλαγουζιά
- Δοκιμάστε γεμιστές ντομάτες με κιμά, σταφίδες και κουκουνάρι με ροζέ Ξινόμαυρο
- Φάτε φασολάκια με φρέσκια ντομάτα και μαϊντανό και πιείτε ροζέ Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon
- Συνδυάστε τουρλού κατσαρόλας με Ντεμπίνα
- Απολαύστε κολοκυθοανθούς τηγανητούς με ρετσίνα
- Ταιριάξτε το ιμάμ με Ξινόμαυρο, Pinot Noir
- Δοκιμάστε μελιτζάνες με κόκκινη σάλτσα πίνοντας Λημνιό, Κοτσιφάλι
- Φάτε αγαπημένο μουσακά ή παπουτσάκια με κιμά με ένα ποτήρι Merlot, Syrah
- Συνοδέψτε τις μελιτζάνες γεμιστές με μοσχάρι με Cabernet Sauvignon
- Το Χουνκιάρ μπεγεντί μπορείτε να το δοκιμάσετε με Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon
- Οι μπάμιες γιαχνί πάνε εξαιρετικά με ροζέ ρετσίνα, ροζέ Αγιωργίτικο
- Αν προτιμήσετε μπάμιες με κοτόπουλο, δοκιμάστε παλαιωμένο Chardonnay, Sémillon, Σαββατιανό
- Τέλος, το ταζίν αρνιού με αρακά, συνδυάστε το με φρέσκο Merlot, Αγιωργίτικο.