τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και ο Ρώσος ομόλογός του Σέργκι Λαβρόφ συμφώνησαν να συναντηθούν κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ διπλωματίας στην παράκτια επαρχία της Μεσογείου της Τουρκίας, Αττάλεια, δήλωσε τη Δευτέρα ο Τούρκος ομόλογός τους Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε σύντομες δηλώσεις στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τσαβούσογλου είπε ότι θα παραστεί στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Την είδηση μετέδωσαν και ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε ότι η τριμερής σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου. «Προσπαθήσαμε πολύ να φέρουμε κοντά και τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, ο Λαβρόφ είπε ότι ήταν έτοιμος να παραστεί στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Κουλέμπα, δήλωσε επίσης ότι θα παραστεί», είπε χαρακτηριστικά. 

Η συνάντηση πραγματοποιείται καθώς η Ρωσία συνεχίζει την εισβολή της στην Ουκρανία. Το μεσημέρι αναμένεται επίσης ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας


© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX