Βόλος: Συλλήψεις για ηχορύπανση στα Παλιά – Διαμαρτυρίες κατοίκων και επαγγελματιών

Σε δύο συλλήψεις ιδιοκτήτη κι υπεύθυνου καταστήματος στον Βόλο, στην περιοχή των Παλαιών, προχώρησαν χθες βράδυ και τα ξημερώματα σήμερα, αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου για μουσική και ηχορύπανση.
Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη 23χρονος ιδιοκτήτης ψητοπωλείου να αναπαράγει μέσω ζωντανής ορχήστρας στερούμενος άδειας παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων.
Στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη 28χρονος Αλβανός προσωρινά υπεύθυνος καφέ μπαρ ιδιοκτησίας 45χρονου που αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου. Όπως διαπιστώθηκε είχε τεθεί σε λειτουργία ηλεκτρονικό συγκρότημα μουσικής με ενισχυτή και ηχεία αναπαράγοντας μουσική και σε ηχομέτρηση διαπιστώθηκε ότι η μουσική ήταν 98db αντί 80db που είναι το όριο.

Για την κατάσταση που επικρατεί στα Παλιά, όσον αφορά στην ηχορύπανση, διαμαρτύρονται κάτοικοι και επαγγελματίες της συνοικίας, δεδομένου ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν  ανοίξει πολλά καταστήματα εστίασης, με αποτέλεσμα – όπως αναφέρουν σε σχετική επιστολή – να έχει αρχίσει να δημιουργείται μια κατάσταση που κινδυνεύει να αλλάξει και να αλλοιώσει το χαρακτήρα της περιοχής και δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην επιστολή τους, οι κάτοικοι και επαγγελματίες των Παλαιών αναφέρουν τα εξής:

“Από την πλευρά μας ως κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής ζητάμε το αυτονόητο. Ζητάμε να τηρούνται οι κανονισμοί λειτουργίας και τα ωράρια κοινής ησυχίας. Να προστατευθεί προκειμένου να διατηρηθεί ο υπάρχον χαρακτήρας της περιοχής των Παλαιών. Ένας χαρακτήρας που μέχρι τώρα στους κατοίκους προσφέρει μια ποιότητα ζωής (η οποία βέβαια χρειάζεται να βελτιωθεί κι άλλο με την απομάκρυνση του σκραπ από την περιοχή), ένας χαρακτήρας που για πολλές αγροτο-εμπορικές επιχειρήσεις είναι σημαντικός για την ύπαρξή τους (που επίσης μπορεί να βελτιωθεί με ορισμένες κρίσιμες παρεμβάσεις κι αλλαγές), ένας χαρακτήρας που πλάι στις δύο πρώτες κατηγορίες έχει δημιουργήσει γόνιμο έδαφος και για επιχειρήσεις εστίασης. Η μετατροπής της σε ένα τεράστιο μπαρ και σε διασκεδαστήριο θα είναι πλήγμα για ολόκληρη την πόλη του Βόλου.
Σε αυτή την κατεύθυνση προστασίας και βελτίωσης του χαρακτήρα της περιοχής των Παλαιών θεωρούμε ότι πρέπει να κινηθούν και οι όποιες παρεμβάσεις για την ανάπλαση των Παλαιών. Σαφώς θέλουμε τη βελτίωση της περιοχής αλλά στην κατεύθυνση στήριξης του υπάρχοντος χαρακτήρα της περιοχής κι όχι αλλοίωσής του. Σε αυτή την κατεύθυνση όσοι ζούμε και δραστηροποιούμαστε στην περιοχή των Παλαιών έχουμε και πολλές προτάσεις να καταθέσουμε και θετική διάθεση να το κάνουμε.
Αυτή η λογική αγωνία μας και το δίκαιο αίτημά μας ζητάμε να εισακουστεί από το Δήμο αλλά και να τοποθετηθούν και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, τοπικοί βουλευτές, επαγγελματικοί φορείς (Οικονομικό Επιμελητήριο, ΟΕΒΕΜ, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Εστίασης), το Πανεπιστήμιο (που δραστηριοποιείται στην περιοχή), η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αλλά και πολιτιστικοί και εξωραϊστικοί σύλλογοι άλλων περιοχών της πόλης μας”.

Επιμέλεια: ΕΛΕΝΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ


Πηγή: www.ertnews.gr
© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX