Μπέλγκοροντ: Επίθεση στη ρωσική περιοχή καταγγέλλει η Μόσχα

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τη φωτογραφία που υποστηρίζουν ότι είναι από τον τόπο που δέχθηκε επίθεση στη ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ της Ρωσίας γνωστοποίησε ότι η περιοχή δέχθηκε επίθεση από «την ουκρανική πλευρά» και ένα άτομο τραυματίστηκε από τους βομβαρδισμούς. 

«Υπήρξε βομβαρδισμός από την ουκρανική πλευρά του [ρωσικού] χωριού Γκολόβτσινο, στην περιοχή Γκραϊβορόνσκι», έγραψε ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ στο Telegram. «Υπάρχει καταστροφή. Θα δώσω πιο λεπτομερείς πληροφορίες αργότερα», πρόσθεσε ο Γκλάντκοφ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για επίθεση στη συγκεκριμένη περιοχή. Νωρίτερα τον Απρίλιο ο Γκλάντκοφ κατηγόρησε το Κίεβο ότι επιτέθηκε και έβαλε φωτιά σε μια αποθήκη πετρελαίου στην περιοχή. Από την επίθεση τραυματίστηκαν οκτώ άτομα. Η Ουκρανία, ωστόσο, αρνήθηκε την ευθύνη για την επίθεση.

Να σημειωθεί ότι η είδηση έρχεται καθώς οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες την αναμενόμενη ολομέτωπη επίθεση στην περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία

«Μπορεί τώρα να ειπωθεί ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ξεκινήσει τη μάχη για το Ντονμπάς, για την οποία προετοιμάζονται εδώ και πολύ καιρό», επιβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Στα ανατολικά και νότια της χώρας μας, οι κατακτητές προσπαθούν τελευταία να επιτεθούν με λίγο πιο μελετημένο τρόπο από πριν», πρόσθεσε ο Ζελένσκι. «Ασκούν πίεση, ψάχνουν ένα αδύναμο σημείο στην άμυνα του κράτους μας για να πάμε εκεί με τις κύριες δυνάμεις», συνέχισε. 


© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX